U ponedjeljak, 11. veljače, povodom obilježavanja Dana jedinstvenog europskog broja za žurne službe 112, u prostorijama tog Županijskog centra organiziran je posjet učenika 2. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi pod vodstvom učiteljica Anite rašić i Josipe Petriška.

Ispred Županijskog centra 112 Požega, učenike i nastavnike pozdravio je pročelnik Slavko Marinac, a prezentaciju su održali voditelj odjela za preventivne i planske poslove Antun Širac, i viši stručni savjetnik Damir Samardžija. Učenici su uz prigodnu prezentaciju upoznati s prednostima i značenjem jedinstvenog žurnog broja 112, te im je objašnjen način kada i kako postupati u situacijama kada trebaju pomoć, te koje podatke trebaju dati operateru centra 112.

Nakon prezentacije, ispred Županijskog centra 112 Boris Horvat, demonstrirao je poziv na žurni broj 112 i podsjetio učenike što trebaju reći kada zovu broj 112. Učenici su se u praktičnom dijelu družili sa operaterima Županijskog centra 112 te zvanjem žurnog broja 112 vidjeli operativan rad centra. Na kraju posjete, učenici su dobili prigodne edukativne materijale iz područja zaštite i spašavanja i žurnog broja 112, koje će koristiti u nastavi.