O školi

Katolička osnovna škola u Požegi smještena je u centru grada, u Ulici pape Ivana Pavla II. br.6, u neposrednoj blizini Katedrale sv.Terezije Avilske i Doma pape Ivana Pavla II., a s druge strane omeđena je zgradom u kojoj se rodio Dobriša Cesarić. Isto tako, u blizini je smješten kompleks zdanja u kojima je OŠ Antuna Kanižlića, Samostan časnih sestara Milosrdnica i zgrada Požeške biskupije.

U školu su upisani učenici sa šireg gradskog i županijskog područja (grad Požega, šire gradsko područje: Aslanovci, Varelovac, te Novi Mihaljevci i Kaptol), a učenici u školu dolaze pješice ili ih dovoze roditelji.

Po čemu je Katolička osnovna škola drugačija od javnih škola? Mnogo je različitosti, ali dovoljno je samo istaknuti ono što je požeški biskup dr. Antun Škvorčević kazao roditeljima i prvoj generaciji učenika prvoga dana škole, a to je metoda ljubavi povezana s Bogom.

“Kada netko u životu pravi korake u povezanosti s ljudima, to je dragocjeno, ali još je dragocjenije kada to čini u povezanosti s Bogom. Nikada nikome povezanost s Bogom nije škodila, nego dapače, pomogla da se čovjek razvije u najširoj dimenziji. Stoga je ljubav i povezanost s Bogom sastavni dio metode posebnosti ove naše katoličke osnovne škole”,

„Požešku biskupiju raduje da se mogla na ovako konkretan način uključiti u odgoj mladih ljudi, ali ne samo njih, nego preko njih uspostaviti kontakt s njihovim roditeljima i obiteljima. U tome Crkva vidi jedan novi način evangelizacije i suradnje s obiteljima”, objasnio je prvi ravnatelj Ivica Žuljević.