I ove smo godine najbolja osnovna škola na LiDraNu

U utorak 19. veljače 2019. godine održana je Županijska smotra LiDraNo, a ove je godine domaćin bio grad Pakrac i tamošnja Osnovna škola braće Radića. Na Smotri se okupio velik broj učenika i njihovih mentora iz osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije.

Na Smoti su se takao predstavili i učenici Katoličke osnovne škole u Požegi i to u sve tri kategorije. Pod mentorstvom učiteljice Anite Rašić monolog je izvela učenica 4. razreda Dina Podobnik. Dramska skupina koju je ove godine vodila učiteljica Barbara Mikulić predstavila se kazalištem sjena i Bajkom o ribaru i ribici.

U literarnom izrazu pod mentorstvom profesorice Romane Thür, odlično su se predstavili učenici Ema Botički, Ivan Šain i Mario Puss. Na LiDraNu su se predstavili i naši mladi novinari koje vodi profesor Vjekoslav Marić. Tako je stručnom povjerenstvu školski list Emanuel odlično prezentirala njegova glavna urednica Jurja Mautner te njezina pomoćnica Marija Ćavar. U samostalnom novinarskom izrazu predstavile su se učenice Marija Đurović, Marta Morvaj i Mihaela Gelenčir.

Prosudbena povjerenstva za literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo održala su okrugle stolove te učenicima i mentorima uputila pohvale i savjete kako unaprijediti rad i postići još bolje rezultate. Od naših predstavnika na državnu razinu Hrvatske smotre LiDraNo 2019. predloženi su Ivan Šain sa svojim literarnim uratkom “Ona mi je škola”, Jurja Mautner sa školskim listom Emanuel te Marta Morvaj s novinarskim radom naslova Razgovor s Damirom Martinom i Perom Kuterovcem – Preko trnja do zvijezda.