ODLIČNI NA SMOTRI ZBOROVA I POZVANI NA DRŽAVNU RAZINU

U srijedu, 3. travnja održana je Smotra zborova Požeško-slavonske županije, a domaćin Smotre bio je grad Pakrac i pakračka Glazbena škola. Na smotri je nastupilo tristotinjak učenika, odnosno devet zborova iz šest osnovnih i srednjih škola. Među njima se predstavilo i sedamdesetak naših učenika, odnosno dva zbora Katoličke osnovne škole u Požegi pod ravnanjem profesorice Ljube Šolić.

Zbor višeg uzrasta odlično se predstavio skladbama: Laudate Dominum, Can’t help falling in love i Nebo se rastvara. Za svoju izvedbu Zbor je nagrađen velikim plijeskom i pozitivnim ocjenama od strane stručnog žirija.

Zbor nižeg uzrasta jedini je konkurirao za državnu razinu natjecanja odnosno za 62. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Skladbe Ave Regina Caelorum, Vlak i Oj, slaviću Zbor je izveo na zavidnoj razini za što je dobio gromoglasan plijesak i izvrsne ocjene žirija.

U ponedjeljak, 8. travnja na web stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje objavljeno je da je naš Zbor mlađeg uzrasta pozvan na 62. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždin te ovim putem upućujemo iskrene čestitke  zboru, korepetitoru Filipu Petroviću, a ponajviše voditeljici zborova i dirigentici prof. Ljubi Šolić.