U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

U petak, 12. travnja 2019. godine, trećaši su u pratnji učiteljica Barbare Mikulić i Ivane Mršić posjetili manifestaciju “U svijetu bajki Ivane Brlić – Mažuranić” u Slavonskome Brodu.

Po dolasku u Slavonski Brod učenici su prošetali Tvrđom gdje su imali prilike vidjeti stare zanate, a potom su prisustvovali pričanju Ivanine “Bajke o Zorku Bistrozorku i sreći” u organizaciji udruge Vilinput i bajkopričalice Sandre Vukoja. Učenici su se upoznali i s likovima romana i bajki Ivane Brlić – Mažuranić.

Uslijedila je glazbeno scenska čarolija u Kazališno – koncertnoj dvorani Ivana Brlić – Mažuranić. Učenici su imali prilike pogledati predstavu Jagor u režiji Maria Kovača, a prema motivima bajke Ivane Brlić Mažuranić. Bajka nam poručuje kako je ljudska dobrota najveće blago koje možemo imati te njome punimo naša srca i duše srećom i zadovoljstvom. Uživali smo u scenskom i dramskom nastupu, čarobnim kostimima i scenografiji, izvrsnoj glazbi, plesu i glumi.

Nakon ručka u djeci omiljenom McDonaldsu uputili smo se u franjevački samostan i crkvu Presvetog Trojstva gdje smo okrijepili svoju dušu. Posjetili smo i spomen sobu u kojoj je boravio Dragutina Tadijanovića kao učenik realne gimnazije i gdje je napisao svoje prve pjesme.
Iako nas je kiša pratila čitavo vrijeme kući smo pošli zadovoljni i puni dojmova.