Križni put učenika i djelatnika na požeškoj Kalvariji

Preko 300 učenika Katoličke osnovne škole u Požegi, predvođeni ravnateljem prof. Franom Barišićem i svojim učiteljima, uputilo se posljednjeg dana prije proljetnih praznika, 17. travnja, na požešku Kalvariju. Ondje su pobožnošću Križnoga puta, odali Isusu čast i slavu za muku koju je pretrpio radi nas, ali i za svaki dar kojim nas neprestano blagoslivlja.Križni je put vodio vjeroučitelj i školski duhovnik vlč. Ivica Bošnjak, a čast da čitaju molitve ove je godine pripala učenicima viših razreda.

Na samom početku pobožnosti vlč. Bošnjak napomenuo je da ovaj križni put prikazujemo za djecu koja su bolesna i koja pate. Za onu djecu koja su ostala bez majke ili oca, koja žive u strahotama mnogih ratova koji se vode diljem svijeta, posebno istaknuvši onaj u Siriji.

Na koncu križnoga puta vlč. Bošnjak napravio je kratak podsjetnik i podsjetio učenike koje je značenje Velikoga tjedana i dana u njemu te je svima poželio sretan i blagoslovljen Uskrs. Nakon toga se prisutnima obratio i ravnatelj , također čestitavši svima najveći kršćanski blagdan – Isusovo uskrsnuće.