Delegacija Njemačke biskupske konferencije i Renovabisa posjetila Školu

Delegacija Njemačke biskupske konferencije i Renovabisa posjetila je 22. i 23. travnja Požešku biskupiju. Na čelu delegacije bio je msgr. Dr. Ludwig Schick, nadbiskup Bamberga, predsjednik Komisije Njemačke biskupske konferencije za Crkvu u svijetu koja koordinira rad humanitarnih tijela iste Konferencije, među kojima je akcija Missio, Misereor, Adveniat i Renovabis. Pored toga u delegaciji je bio Ulrich Pöner, voditelj odjela Njemačke biskupske konferencije za odnose s Crkvom u svijetu, zatim Helmut Wiesmann, djelatnik u tajništvu iste Biskupske konferencije zadužen za područje Crkve u svijetu s obzirom na migracije – referat islam, srednja i istočna Europa te međunarodni konflikti. Iz Renovabisa u delegaciji je bio dr. Jörg Basten, referent za projekte koji se ostvaruju u Hrvatskoj.
Požeški biskup Antun Škvorčević prikazao je uglednim gostima djelovanje Biskupije, napose na odgojno-obrazovnom području te je zahvalio Renovabisu za potporu koju je više godina pružao u izgradnji i opremanju katoličkih škola u Požegi, Virovitici i Novskoj. Delegacija je razgledala srednjovjekovnu crkvu sv. Lovre, a potom se uputila u Katoličku osnovnu školu u Požegi i Katoličku gimnaziju, gdje su ih primili ravnatelji Frano Barišić i Ivica Bedeničić s djelatnicima škola. Ravnatelji su predstavili svoje suradnike, odgojno-obrazovni program i vlastitosti katoličkih škola, a gosti su potom razgledali prostore škola. U znak zahvale Renovabisu za svaku podršku i pomoć
katoličkim školama Požeške biskupije djelatnici Katoličke osnovne škole poklonili su dr. Bastenu sliku Trga sv. Terezije Avilske na kojemu se nalaze Škola i Katedrala.