Projekt “Prevencija ovisnosti”

U petak, 6. prosinca u Dvorani sv. Tererzije Avilske učenici viših razreda Katoličke osnovne škole u Požegi održali su svojevrsno natjecanje kroz školski projekt „Prevencija ovisnosti“. Naime, tijekom mjeseca borbe protiv ovisnosti svaki je razred dobio da obradi i prezentira neku od ovisnosti. Tako je 5.a obrađivao ovisnost o kupovini, 5.b o cigaretama, 6.a o internetu, 6.b o kocki, 7.a razred je obradio ovisnost o medijima, dok je 7.b dobio zadatak da obradi ovisnost o alkoholu, 8.a je obradio ovisnost o drogama, a 8.b o videoigrama.

Četveročlani žiri, u čijem su sastavu bili ravnatelj Frano Barišić, pedagoginja Draženka Rotim, psihologinja Ana Matković te knjižničar Vjekoslav Marić, ocijenio je rad učenika u pet segmenata – odrađenost teme, pripremljenost učenika, zanimljivost prezentiranoga, kreativnost i reakcija kod drugih učenika.

Na koncu je ravnatelj Barišić proglasio najbolje. Treće mjesto osvojio je 5.b razred koji je kroz predstavu prikazao borbu protiv pušenja. Drugo mjesto osvojio je 5.a koji je zanimljivim video-uratkom i prezentacijom predstavio ovisnost o kupovini. Najbolji su ipak bili oni najstariji pa su uvjerljivu pobjedu odnijeli učenici 8.b razreda, koji su dobro režiranim filmom prezentirali ovisnost o videoigrama. Čestitke svima, a posebno pobjednicima.