Božićna priredba Katoličke osnovne škole u Požegi

Božićna priredba učenika Katoličke osnovne škole održana je 17. prosinca 2019. u Dvorani svete Terezije Avilske. Bogati program otvorili su četirima pjesmama pjevači školskog zbora starijeg uzrasta pod vodstvom prof. Ljube Šolić. Skladbama Tiha noć, Spavaj, mali Božiću, Bijeli Božić i Betlehemska sveta noć uveli su nas u „Bakinu božićnu priču” – božićni igrokaz prožet recitacijama u kojemu su sudjelovali učenici od trećeg do osmog razreda.

Recitatore su za nastup pripremile profesorice Romana Thür i Valentina Paulić, a igrokaz, koji je prikaz slavonskog slavlja Božića, pripremila je učiteljica Anita Rašić, na temelju tekstova prof. Ivana Abibovića, umirovljenog profesora hrvatskog jezika i povijesti. Izvorna slavonska ikavica, uz malo humora te puno moralnih poruka, dočarala je život Slavonaca u prijašnjim vremenima, nasmijala gledatelje, ali i ih i potaknula na razmišljanje o onome što je uistinu važno: zajedništvo, prijateljstvo, obitelj, pomoć drugome – otvaranje svoga srca svakome.
Ovu božićnu priču zaključili su učenici školskog zbora mlađeg uzrasta s pjesmama Plava uspavanka, Na slamici Isus spi, Božićna zvona i Sretan, sretan Božić.

Uzvanicima se, potom, obratio ravnatelj Škole, prof. Frano Barišić zahvalivši svima za sve dobro što čine tijekom došašća, ali i u sve ostale dane, posebno naglasivši da su roditelji, učenici i djelatnici adventskim humanitarnim akcijama uspjeli pomoći četirima obiteljima. Obzirom da smo u vremenu darivanja, napomenuo je da su naši učenici najveći dar koji je Škola dobila.

Na samom završetku programa, osnivač Škole, otac biskup msgr. Antun Škvorčević zahvalio je učenicima što nas svojom pjesmom i glumom uvijek iznova podsjete što je to Božić. Sve prisutne je blagoslovio te čestitao nadolazeće Kristovo sveto porođenje. Na koncu su svi zajedno zapjevali svečani božićni himan “Narodi nam se Kralj nebeski”.