Božićno druženje sa starim prijateljima iz veličkog Doma umirovljenika

U četvrtak, 19. prosinca 2019. godine učenici 3.A razreda, uz učenike malog zbora i recitatore Katoličke osnovne škole, u pratnji učiteljice Anite Rašić, vjeroučiteljice Jasne Krstanović, učiteljice glazbene kulture Ljube Šolić i psihologinje Ane Matković, posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Velika. Dočekali su ih ravnateljica doma gospođa Mirjana Novak, u zajedništvu s djelatnicima i korisnicima.

U uvodnom govoru učenici su istaknuli kako su došli k starijim osobama, kako bi u zajedničkoj pripremi za Isusovo rođenje, slavili život, koji je čudo i dar ne samo kada smo mladi, nego i u trenucima kada odmaknemo na svojem životnom putu. Učenici su izveli kratki program te otpjevali nekoliko božićnih pjesama, koje su obradovale korisnike doma. Potom su im podijelili anđele i kolačiće, koje su za njih izrađivali sa svojim učiteljicama i vjeroučiteljicom.

Korisnici doma iznenadili su učenike jer su i oni njima pripremili recitacije i duhoviti igrokaz „Gluhe babe“, uz poklončiće. U ovom posjetu, na obostrano zadovoljstvo učenika i korisnika, osjetili smo kako djela učinjena s ljubavlju ostavljaju neizbrisiv trag koji povezuje prošlost, sadašnjost i budućnost. Ova aktivnost suradnje djece i starijih osoba uklopila se u ciklus obiteljskog pastorala posvećenog starijim osobama, međugeneracijskoj solidarnosti te poslanju djedova i baka.