XII. generacija učenika prvi put u školskim klupama

U ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine započela je nova nastavna godina. Katolička osnovna škola u Požegi ove je godine upisala u prve razrede 43 đaka prvaka. Njih je u zajedništvu s učiteljicama srdačno na ulazu u dvorište Škole dočekao i pozdravio ravnatelj prof. Frano Barišić, nakon čega je upriličen i svečani program, također, u dvorištu zbog već svima poznatih epidemioloških okolnosti. Na programu je bio prisutan i osnivač Škole, požeški biskup dr. Antun Škvorčević.

Program je započeo s nekoliko prigodnih igrokaza i recitacija koje su izveli sada već veliki učenici drugih razreda koje su pripremile njihove učiteljice Martina Čerti i Mateja Novak.

Zatim se prisutnima obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić koji je podsjetio djecu na pravila ponašanja u ovim nesvakodnevnim uvjetima povezanima s COVID-om te je iskazao empatiju prema roditeljima pošto je i sam ove godine i u svojstvu roditelja jer mu kćerkica Petra kreće u prvi razred. Rekao je učenicima da upravo kreće njihovo najljepše životno putovanje, iako možda škola trenutno izgleda zastrašujuće i veliko.

Na koncu se prisutnima obratio i preuzvišeni biskup Antun Škvorčević koji je odmah na početku pitao učenike kako su. Oni su mu uporno odgovarali da su dobro iako ih je biskup htio navesti na to da su super, odnosno odlično. Također im je uputio riječi ohrabrenja ukazavši kako škola nije građevina, nego i učiteljice koje su ih dočekale sa širokim osmijesima, ali u ovoj ih je školi, uz ravnatelja i učiteljice, dočekao i Isus.

Nakon dijaloga s prvašima biskup Škvorčević uputio je riječi zahvale i njihovim roditeljima te je na koncu na sve prisutne i na početak nove školske godine zazvao Božji blagoslov.

Po završetku programa roditeljima i djeci predstavile su se njihove učiteljice Barbara Mikulić i Ivona Šimunović te učiteljice produženoga boravka Iva Kovačević i Marijana Đuričić. Učiteljice su prozvale svoje učenike te ih povele u njihove učionice.

Svim svojim učenicima, a posebno ovim najmanjima, djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi žele obilje blagoslova i uspjeha u novoj školskoj godini!