Naša psihologinja Ana Matković dobitnica Biskupijske medalje zahvalnosti

Ana Matković, stručna suradnica u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, diplomirana psihologinja i hagioasistentica. Rođena je u Slavonskom Brodu, a odrasla s roditeljima i dva brata u župi Bučje. Nakon završene Gimnazije u Požegi upisala je studij psihologije u Zagrebu. Po završetku studija, završila je i Časničku školu te je radila kao časnica za vojnu psihologiju u požeškoj vojarni. Educirala se i u području zlostavljanja i zanemarivanja djece te u kognitivno–bihevioralnoj terapiji. Sudjeluje u tečajima priprave za brak kao predavač, a kao stručni suradnik vodila je radionice u Obiteljskom centru „Pro vita et familia“ kojemu je, u međuvremenu, postala i voditeljica. U braku je dvanaest godina i majka je troje djece.

Ana Matković jedna je od troje ovogodišnjih dobitnika Biskupijske medalje zahvalnosti, a istu joj je uručio otac biskup dr. Antun Škvorčević na euharistijskom slavlju proslave 23. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina prvog biskupa te obljetnice posvete požeške prvostolnice – katedrale sv. Terezije Avilske, 27. rujna 2020. godine.

Na samoj povelji stoji da je Ana Biskupijsku medalju dobila u znak zahvalnosti za vjerno i požrtvovno vršenje službe psihologa u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi, za višegodišnje savjesno i predano vođenje Centra „Pro vita et familia“ Požeške biskupije, za osobitu brigu oko pastorala braka i obitelji, napose onih s mnogobrojnom djecom, za zauzeto sudjelovanje u životu Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi te za uzorno svjedočenje vjere u obitelji i društvu. Ana je, uz prof. Ljubu Šolić, druga djelatnica Katoličke osnovne škole u Požegi koja je dobila ovo veliko i časno priznanje.

Svi djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi na čelu s ravnateljem Franom Barišićem ovim putem upućuju iskrene čestitke kolegici Ani Matković.