Četvrtaši posjetili Caritas

Učenici 4.A posjetili su u srijedu, 25. svibnja Caritas Požeške biskupije, u pratnji učiteljice Anite Rašić i školske psihologinje Ane Matković. U novim prostorima ih je dočekala tajnica Caritasa te im predstavila brojne Caritasove akcije i ujedno iskazala zahvalnost za aktivno sudjelovanje u nedavnom projektu „Kutija dobrote za siromašne obitelji“.

U suradnji s tajnicom Caritasa Katarinom Paulić, voditeljica Centra „Za život i obitelj“, već spomenuta školska psihologinja Ana Matković održala je s učenicima prigodnu radionicu “Činiti dobro je uvijek moderno” tijekom koje se učenike kroz poučnu priču o dobroti potaknulo na pronalaženje osobnih iskustava dobrih djela i podizanje svijesti o utjecaju dobrote na zadovoljstvo, ispunjenost i zdraviji život. Iznošenje osobnih iskustava dobrote usmjerilo je učenike kako je svaki dan nova prilika u kojoj možemo iskazati svoju dobrotu. Navedeni primjeri i angažman Caritasovih volontera, učenicima su bili poticaj za raspravu osjećamo li se bolje kada primamo ili dajemo drugima te su ohrabreni neka u vremenu došašća, koje je pred nama, istraže konkretne rezultate davanja.

Na kraju ovog posjeta, učenici su zaključili, da usprkos tome što su u današnjem društvu zastupljena i neka suprotna stajališta, biti dobar i činiti dobro je uvijek moderno.
Zato promisli što znači biti dobar čovjek i kakvo dobro mogu učiniti danas?