SVEČANA DODJELA SVJEDODŽBI OSMAŠIMA

Prigodom završetka osnovnog školovanja generacije 2013.-2021. u utorak, 6. srpnja u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi organiziran je prigodni program na kojemu su učenicima uručene svjedodžbe i razne nagrade. Program je započeo pjesmom Gaudeamus igitur koju je izveo školski zbor, a potom se prisutnima obratio ravnatelj Frano Barišić koji je, nakon molitve, podijelio svoja razmišljanja o ovoj generaciji osmaša. Zahvalio je roditeljima na povjerenju, djelatnicima Škole, napose razrednicima, za sve dobro što su utkali u živote povjerenih im učenika i na kraju pozvao je osmaše da nastave širiti, u novim sredinama u koje odu, ono što su naučili u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi . Nakon ravnatelja refleksije na svoje osnovnoškolske dane iznijele su učenice Ana Došlić i Klara Višaticki.

Potom su dodijeljene nagrade za izvrsna postignuća na natjecanjima i smotrama, a vrhunac je bio proglašenje učenika generacije i dobitnika Nagrade “Sv. Josip” koja se dodjeljuje za izniman doprinos promoviranju Škole na lokalnoj i državnoj razini. Nagradu “Sv. Josip” dobila je učenica Ignacija Rotim, a za učenika generacije izabran je Mario Puss.

Nakon što su podijeljene svjedodžbe, učenicima su se obratili i njihovi razrednici Romana Thur i Dalibor Starčević. Profesorica Thur pročitala je prigodni tekst, a profesor Starčević je kratko, ali jezgrovito iznio svoj završni govor zahvalivši učenicima, ali i njihovim roditeljima na suradnji i poželjevši im sreću u daljnjem školovanju.

Na koncu programa, nakon što su prisutni pogledali zanimljivi film sačinjen od fotografija naših osmaša, ispred osnivača Škole, prisutnima se obratio preč. Ivica Žuljević. On je pozvao učenike da u ovim teškim trenutcima nastave biti svjedocima onih vrijednosti koje su naučili u našoj Školi, zahvalio je roditeljima što su prihvatili biti dio odgojno-obrazovne zajednice Katoličke osnovne škole u Požegi, i na kraju zahvalio je i djelatnicima Škole što su prihvatili biti dijelom odgojno-obrazovnog projekta Požeške biskupije.