Smoothie u sklopu Interaktivne integracije

U tjednu kada samo proslavili sv. Valentina – tjednu ljubavi, od 14. do 18. veljače, učenici Katoličke osnovne škole u Požegi nastavili su s aktivnostima projekta Interaktivna integracija. Ovoga puta u sklopu domaćinstva, učenike nižih razreda njihovi su učitelji poučili napraviti hranjivi napitak od voća – smoothie.

Naši četvrtaši započeli su ovu zanimljivu aktivnost. Na sam spomendan svetog Valentina, 14. veljače, pripremili su smoothieje za učenike osmih razreda, te ih pod odmorom počastili. Potom su u utorak učenici trećih razreda počastili svoje prijatelje sedmaše. U četvrtak su naši najmlađi učenici počastili svoje prijatelje iz petih razreda, a u petak su drugašići napravili smoothieje za šestaše.

Na kraju su učenici “smutili” smoothieje i za njihove prijatelje, korisnike poludnevnog boravka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu te im ih u petak i dostavili.

Osim osvješćivanja važnosti zdravijeg načina prehrane, osobito nam je važno njegovanje zajedništva koje je okosnica djelovanja naše Škole još od njezina osnutka.