USKRSNA ČESTITKA UDRUZI OSOBA S INVALIDITETOM

U ponedjeljak, 11. travnja 2022. godine u dvorištu Katoličke osnovne škole u Požegi održana je kratka uskrsno – proljetna priredba koju su pripremali učenici 1.a i 1.b razreda s učiteljicama Anitom Rašić i Ivonom Šimunović te učiteljicama iz produženog boravka Marinom Dimovski i Ivom Ivanković, za korisnike i članove Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško – slavonske županije.

Na početku programa sve prisutne pozdravio je ravnatelj naše Škole prof. Frano Barišić. Poželio je toplu dobrodošlicu članovima i korisnicima spomenute Udruge te je svima skupa zaželio sretan Uskrs.

Uslijedili su igrokazi. Za početak su na scenu stupili učenici 1.b i predstavili se igrokazom “Najljepši cvijet” u kojemu je glavni lik bubamara.
Učenici 1.a razreda predstavili su se igrokazima i recitalima “Isusova visibaba”, “Umišljeno jaje” i “Šarene boje uskrsnih pisanica”.

Završnom točku učenici su prepustili članovima i korisnicima Udruge osoba s invaliditetom, koji su izveli prigodan lutkarski igrokaz na kraju kojega se pojavio i uskrsni zeko koji je objasnio da bit uskrsa nije niti on ni pisanice nego Isus Krist i njegova pobjeda nad smrću.

Nakon što je svima čestitao Uskrs, zeko je ušao u veliko gnijezdo gdje su se nalazili pokloni koje je pripremila spomenuta Udruga za naše učenike, te je iste i podijelio djeci.

Korisnicima i članovima Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško – slavonske županije također su uručeni prigodni pokloni koje su pripremili i zapakirali učenici trećih razreda zajedno sa svojim učiteljicama Martinom Čerti i Lucijom Perković.