Križnim putem na proljetne praznike

Preko 300 učenika Katoličke osnovne škole u Požegi, predvođeni ravnateljem prof. Franom Barišićem i svojim učiteljima, uputilo se posljednjeg dana prije proljetnih praznika, 13. travnja, na požešku Kalvariju. Ondje su pobožnošću križnoga puta, odali Isusu čast i slavu za muku koju je pretrpio radi nas i našega spasenja. Križni je put vodio školski duhovnik vlč. Ivica Bošnjak, a čast da čitaju molitve pripala je učenicima viših razreda.

Na samom početku pobožnosti vlč. Bošnjak napomenuo je da ovaj križni put prikazujemo za djecu i ljude koji pate i koji su pogođeni raznim nevoljama. Napose, za onu djecu koja su ostala bez majke ili oca, koja žive u strahotama mnogih ratova koji se vode diljem svijeta, posebno istaknuvši onaj nama najbliži u Ukrajini.

Na koncu križnoga puta vlč. Bošnjak napravio je kratak podsjetnik o značenju Velikoga tjedana i dana u njemu. Pojasnio je zašto se mjesto Lubanjsko tako zove i što znače imena prvih ljudi Adama i Eve. Na koncu je svim učenicima i djelatnicima Katoličke osnovne škole u Požegi, na čelu s ravnateljem, te njihovim obiteljima, poželio sretan, blagoslovljen te mirom i radošću ispunjen Uskrs.