SVEČANA DODJELA SVJEDODŽBI OSMAŠIMA

Prigodom završetka osnovnog školovanja generacije 2014.-2022. u srijedu, 6. srpnja u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi organiziran je prigodni program na kojemu su učenicima uručene svjedodžbe i razne nagrade.

Na početku programa zbor Katoličke osnovne škole u Požegi pod ravnanjem prof. Valentine Ivić izveo je pjesmu “Neka cijeli ovaj svijet”, a potom se prisutnima obratio ravnatelj Frano Barišić koji je, nakon molitve, podijelio svoja razmišljanja o ovoj generaciji osmaša. Zahvalio je roditeljima na povjerenju, djelatnicima Škole, napose razrednicima, za sve dobro što su utkali u živote povjerenih im učenika i na kraju pozvao je osmaše da nastave širiti, u novim sredinama u koje odu, ono što su naučili u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi. Na koncu je zahvalio i osnivaču Škole – Požeškoj biskupiji i ocu biskupu Antunu Škvorčeviću na svemu što čine za boljitak škole i učenika. Nakon ravnatelja refleksije na svoje osnovnoškolske dane iznijele su učenice Margareta Jakobović i Hana Škorvaga.

Uslijedilo je dodjeljivanje nagrada za izvrsna postignuća na natjecanjima i smotrama, a vrhunac programa je bilo proglašenje učenika generacije i dobitnika Nagrade “Sv. Josip” koja se dodjeljuje za izniman doprinos promoviranju Škole na lokalnoj i državnoj razini. Nagradu “Sv. Josip” dobila je učenica Margareta Jakobović, a za učenika generacije izabran je Lovro Šarić.

Nakon što su podijeljene svjedodžbe, učenicima su se obratili i njihovi razrednici Tomislav Miličević i Josip Blagojević. Oba su kratko, ali jezgrovito iznijeli svoj završni govor zahvalivši učenicima, ali i njihovim roditeljima na suradnji i poželjevši im sreću u daljnjem školovanju.

Nakon što su prisutni pogledali zanimljive filmove sačinjene od fotografija naših osmaša, program je zaključen još jednom izvedbom našeg školskog zbora i pjesmom Gaudeamus igitur.