SJEDNICA I IZLET DJELATNIKA U PAKRAC I LIPIK

Posljednjeg dana prije početka godišnjih odmora, 7. srpnja, pod vodstvom ravnatelja Frane Barišića, održana je sjednica i izlet djelatnika požeške Katoličke osnovne škole u Pakrac i Lipik.

Nakon što su stigli u Pakrac, prvo su posjetili župnu crkvu Uznesenja BDM gdje ih je primio tamošnji župnik vl. Jozo Zorić. Nakon kratkog nagovora o povijesti Župe i župne crkve, vlč. Zorić je djelatnike počastio doručkom u župnom dvoru.

Potom su u pratnji predstavnika Gradskog vijeća Pakraca i direktorice tamošnje turističke zajednice obišli uže središte grada te se upoznali s kulturnim vrijednostima i ljepotama Pakraca. S upoznavanjem istoga nastavili su u Gradskom muzeju Pakrac gdje su se neki okušali i u kovanju jedne od najstarijih europskih kovanica – Slavonskog banovca.

Posjet Pakracu završio je obilaskom pravoslavnog hrama Svete trojice i vladikinog dvora kroz koje je djelatnike naše Škole proveo zanimljivi pakrački paroh Đorđe Teodorović.

Nakon kratke okrjepe na prekrasnom izletištu Omanovac, krenuli su u Lipik gdje su objedovali u restoranu Termi Lipik, gdje je održana i sjednica na kojoj je pedagoginja Draženka Rotim iznijela niz statističkih podataka vezanih uz netom završenu nastavnu godinu.