Dočekali sv. Nikolu i razveselili djecu s poteškoćama

U predvečerje spomendana sv. Nikole Biskupa, 5. prosinca požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali na kojem su sudjelovali članovi Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju »MI« iz Požege, Udruge Mali princ, Udruge osoba s invaliditetom Grada Požege i Županije požeško –slavonske, Udruge gluhih i nagluhih Grada Požege i Županije požeško-slavonske, Udruge slijepih i slabovidnih Grada Požege i Županije požeško-slavonske te predstavnike Zajednice Vjera i svjetlo, Požega. .

Pozdravljajući okupljenu djecu, njihove roditelje i sve nazočne, biskup je rekao da se redovito okupljaju u predvečerje spomendana sv. Nikole da bismo prepoznali veličinu koju je u njemu ostvario Isus Krist, kojemu je sv. Nikola vjerovao cijelim bićem. Poručio im je kako ih sv. Nikola podsjeća da se najveći dar ostvaruje onda kad žive za drugoga, te je zahvalio roditeljima što svakodnevno služe svojoj djeci u njihovim potrebama.

Nakon svete mise u Dvorani sv. Terezije Avilske izveden je prigodni glazbeno-scenski program koji su priredili učenici Katoličke osnovne škole u Požegi, a na kojem su ,među ostalim sudjelovali i svećenici na čelu s biskupom Antunom te roditelji školske djece.

Program su priredili učenici drugog razreda i njihove učiteljice Anita Rašić i Ivona Šimunović te školski zbor pod vodstvom profesorice Valentine Ivić. Na kraju programa došao je sv. Nikola koji je djeci darovao prigodne poklone što ih je priredio Caritas Požeške biskupije uz pomoć donatora.