Božićna priredba Katoličke osnovne škole u Požegi

Božićna priredba učenika Katoličke osnovne škole održana je u utorak, 20. prosinca 2022. u Dvorani svete Terezije Avilske. Zanimljiv i svečani program započeo je prigodnom pjesmom pjevačkog školskog zbora pod dirigentskom palicom prof. Valentine Ivić i uz glazbenu pratnju naše bivše učenice Margarete Jakobović.

Nakon zbora sve prisutne pozdravila je voditeljica programa Ivona Novak te najavila sljedeću točku programa – igrokaz koji su pod koordinatorstvom učiteljice Anite Rašić pripremili učenici trećih i četvrtih razreda sa svojim učiteljima Marijom Prpić, Lucijom Perković i Željkom Čolićem. Igrokaz govori o različitim obiteljima i njihovim različitim poimanjima Božića. Dok gledatelji saznaju kako koja obitelj percipira Božić, na vrata svake obitelji kucaju Josip i trudna Marija te mole da ih prime k sebi. Obitelji koje imaju krivu percepciju Božića, to odbijaju učiniti te tako odbijaju i pravu bit Božića, a obitelj koja zna koje su prave vrijednosti Božića, radosno prihvaća Josipa i Mariju istinski se radujući njezinu skorašnjem Porodu. Upravo je dijalog likova potonje obitelji sve prisutne potaknuo na razmišljanje o onome što je uistinu bit Božića: zajedništvo, prijateljstvo, obitelj, pomoć drugome – otvaranje svoga srca svakome, jer se Božić tj. Bog ostvaruje svakodnevno u različitim osobama i prilikama.

Po završetku igrokaza prisutnima se predstavila plesačka grupa učenika 4.a razreda pod vodstvom učiteljice Marine Čerti. Oni su na popularnu božićnu pjesmu izveli zanimljivu koreografiju kojom su zabavili publiku. Sinkronizacija popularnog Disneyjeva crtića „Our family to your family“, koju su za prisutne priredili učenici petog razreda pod vodstvom prof. Valentine Paulić, bila je pretposljednja točka programa.

Dvije prigodne božićne pjesme, koje su izveli učenici školskog zbora zajedno s bandom učenika naše Škole, bile su zaključak ove božićne priče.
Uzvanicima se, potom, obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić. On je pozdravio biskupa Antuna, predstojnika Ivicu Žuljevića te ravnatelja Glazbene škole Alena Kovačevića. Potom je zahvalio učenicima i djelatnicima na lijepoj priredbi, a govor je završio zahvalivši svima za sve dobro što čine tijekom došašća, ali i u sve ostale dane, posebno naglasivši da su roditelji, učenici i djelatnici adventskim humanitarnim akcijama uspjeli pomoći djeci Centra za nestalu i zlostavljanu djecu i tako im uljepšati Božić.

Na samom završetku programa, osnivač Škole, otac biskup msgr. Antun Škvorčević zahvalio je učenicima što nas svojom pjesmom, plesom i glumom uvijek iznova podsjete što je to Božić. Na sve prisutne zazvao je Božji blagoslov te svima čestitao nadolazeće Kristovo sveto porođenje. Na koncu su svi zajedno zapjevali svečani božićni himan “Narodi nam se Kralj nebeski”.