Božićno čestitanje djelatnika katoličkih škola Požeške biskupije

U odgojno-obrazovnom centru u Požegi, na svršetku prvog školskog polugodišta i pred blagdan Božića, 23. prosinca djelatnici pet katoličkih škola Požeške biskupije, iz Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Požegi, Katolike osnovne škole i Katoličke klasične gimnazije u Virovitici i Katoličke osnovne škole u Novskoj, predvođeni svojim ravnateljima susreli su se s biskupom Antunom Škvorčevićem na tradicionalnom predbožićnom primanju i čestitanju.

Pozdravljajući biskupa Antuna, ravnatelje i sve djelatnike, predstojnik Ureda za katoličke škole Ivica Žuljević kazao je kako ovim susretom želimo čestitati Božić jednih drugima i ukratko prikazati događaje godine na zalasku. Istaknuo je među ostalim kako su djelatnici katoličkih škola sudjelovali na proslavi 25. obljetnice Požeške biskupije i uzdignuća voćinske crkve na čast Manje bazilike, proslavljene su 15. obljetnice katoličkih gimnazija u Požegi i Virovitici te sudjelovanje katoličkih osnovnih škola Požeške biskupije u projektu jačanja STEM vještina. Predstojnik Žuljević zahvalio je biskupu Antunu, osnivaču spomenutih škola, za pažnju koju iskazuje njihovim djelatnicima i učenicima te za brigu oko duhovnih i materijalnih ulaganja kako bi škole imale kvalitetne uvjete. U ime djelatnika katoličkih škola u Požeškoj biskupiji poželio je biskupu Antunu radostan i blagoslovljen Božić. Pridružili su mu se ravnatelji navedenih škola s predstavnicima te biskupu uručili simbolične božićne poklone koje su priredili zajedno s učenicima i njihovim roditeljima.

Zahvaljujući predstojniku Žuljeviću i ravnateljima na čestitci i darovima, biskup Antun je kazao kako katoličke škole nisu statična stvarnost, nego događanja u kojima treba ići u korak s Onim koji je s nama već dvije tisuće godina, a krenuo je iz betlehemskih jaslica. Biskup se zanimao jesu li djelatnici katoličkih škola postavili jaslice u školama, u koje je položeno dijete. Istaknuo je da to dijete u jaslicama katoličkih škola predstavlja svakog učenika, i da su same te škole svojevrsne jaslice, a ne samo predvrtićke ustanove. Naglasio je kako Požeška biskupija nastoji pomoći oko boljeg pedagoškog i materijalnog standarda u svojim školama, ali još više oko odgojnog djelovanja da bi djeca i mladi prepoznali i prihvatili Isusa Krista kao model i mjeru svoga ljudskog rasta. Poželio je školskim djelatnicima puno radosti u nastojanju oko rasta vlastitog čovještva po mjeri Isusa Krista, jer tada djeca i mladi u njima prepoznaju primjer koji valja slijediti. Zahvalio je djelatnicima škola za dragocjeno služenje mladim ljudima i njihovu rastu. Riječi zahvale uputio je i ravnateljima za odgovornost koju nose, napose predstojniku Ureda za katoličke škole Ivici Žuljeviću, koordinatoru njihova sveukupnog djelovanja. Čestitao im je Božić i poželio u novoj godini Božji blagoslov, svjetlost i radost u služenju mladim naraštajima. Susret je nastavljen uz prigodni domjenak.