Svečana dodjela svjedodžbi učenicima osmih razreda

Prigodom završetka osnovnog školovanja generacije 2015.-2023. u ponedjeljak, 3. srpnja u Dvorani sv. Terezije Avilske u Požegi organiziran je prigodni program na kojemu su učenicima uručene svjedodžbe i odana razna priznanja.

Na početku programa zbor Katoličke osnovne škole u Požegi pod ravnanjem prof. Valentine Ivić izveo je hrvatsku himnu i pjesmu “Ovo je dan”, a potom se prisutnima obratio ravnatelj Frano Barišić koji je podijelio svoja razmišljanja o ovoj generaciji osmaša. Zahvalio je roditeljima na povjerenju, djelatnicima Škole, napose razrednicama, za sve dobro što su utkali u živote povjerenih im učenika i na kraju pozvao je osmaše da nastave širiti, u novim sredinama u koje odu, ono što su naučili u Katoličkoj osnovnoj školi u Požegi.

Nakon ravnatelja prisutnima su se obratile razrednice Davorka Olić Mikić i Žana Kajinić. Obje su kratko, ali jezgrovito iznijele svoj završni govor zahvalivši učenicima, ali i njihovim roditeljima, na suradnji i poželjevši im sreću u daljnjem školovanju. Potom su refleksije na svoje osnovnoškolske dane iznijeli učenici Ana Ognjenčić i Petar Barišić.

Učenicima se na pozornici priključio i otac biskup dr. Antun Škvorčević koji je pitao učenike jesu li što zapamtili od onoga što su učili u svom osmogodišnjem školovanju. Zaključio je zatim da je puno važnije kakve su osobe postali i ono što nose dalje u srcima iz Katoličke osnovne škole u Požegi. Na koncu je zahvalio roditeljima što su prihvatili Božji plan roditeljstva te što su upisali djecu u katoličku školu.

Potom je uslijedio vrhunac programa tj. proglašenje učenika generacije i dobitnika Nagrade “Sv. Josip” koja se dodjeljuje za izniman doprinos promoviranju Škole na lokalnoj i državnoj razini, a nagrade je učenicima uručio sam otac biskup Antun. Za učenika generacije izabran je učenik Damjan Leko, dok je učenica Rebeka Mlakar ovogodišnja dobitnica Nagrade “Sv. Josip”.

Uslijedila je dodjela svjedodžbi svim učenicima, a nakon što su prisutni pogledali zanimljive filmove sačinjene od fotografija naših osmaša, program je zaključen još jednom izvedbom našeg školskog zbora.