Zagrebačkim ulicama…

U ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine učenici četvrtih razreda uputili su se na jednodnevni izlet u grad Zagreb u pratnji učiteljica Ivane Mršić i Marije Prpić te učitelja Mateja Čička.
Po dolasku u Zagreb prva im je postaja bio Bundek gdje su imali vrijeme za slobodnu igru, odmor i okrijepu.

Dolaskom u sam centar Zagreba, laganom šetnjom do Zrinjevca i Ilicom stigli su u Muzej iluzija kojega su obišli uz stručno vodstvo. Ušli su u fascinantni svijet iluzija koji je poljuljao povjerenje u njihova osjetila, ali ih je i oduševio. Četvrtaše je ovaj svijet potpuno zbunio, ali i štošta naučio. Pokušavali su se oduprijeti gravitaciji u kosoj sobi, izgubili su se u beskonačnosti, poslužili su svoju glavu na pladnju, ovjekovječili su fotografiju u Obrnutoj sobi, popeli se na strop… Jednom riječju – uživali su.

Nakon ručka uslijedila je Zagreb Time Travel kreativna tura koja im je omogućila putovanje kroz vrijeme u prošlost Zagreba, koristeći tablet i nove tehnologije. Nakon što su unajmili tablet, on postaje naš vremeplov. Tura ih je vodila na top mjesta u centru grada koja se moraju posjetiti. Saznali su zanimljive činjenice, igrali se i skupljali bodove, upoznali su povijesne likove, uslikali sjajne selfije sa zagrebačkim motivima te stvorili nezaboravne uspomene na Zagreb. Na svim lokacijama skrivene su nezaboravne priče koje pripovijedaju slavne osobe iz zagrebačke povijesti, a najzanimljivije su bile one od Marije Jurić Zagorke i kumice Barice.