Ribolovna liga Katoličke osnovne škole u Požegi

U subotu, 7. listopada, na ribnjaku u Rajsavcu održano je tradicionalno natjecanje u ribolovu za učenike sedmih razreda Katoličke osnovne škole u Požegi. Ove je godine po prvi puta natjecanje ustrojeno u obliku ribolovne školske lige na kojoj sudjeluje 21 učenik raspoređen u 7 timova. Natjecanjem je koordinirao učitelj Željko Čolić u suradnji sa Športskim ribolovnim društvom „Zelena laguna“ Rajsavac.

Program je započeo upoznavanjem s opremom, mamcima, tehnikom ribolova i pravilima samog natjecanja, te edukacijom o lovu ribe udicom na plovak. Voditelji edukacije bili su Daniel i Tihana Pulić koji su, između ostaloga, učenicima približili važnost i značenje sportskog ribolova.

Nakon nasumičnog izvlačenja pozicije za ribolov, učenici su uzeli ribičku opremu i smjestili se na svoja mjesta te je započelo natjecanje. Natjecanje je trajalo sat vremena, a ribe koje su ulovili, skupljali su u kantu te na kraju izvagali.
Najuspješnija tri tima bila su Babure, Kestenjari i Štuke, koji će s prednošću krenuti u drugi krug natjecanja koje će se održati na proljeće iduće godine.

Na kraju vaganja predsjednik ŠRD “Zelena laguna” Krešimir Glavaš, članica istog Društva Tihana Pulić te ravnatelj Škole Frano Barišić podijelili su pobjednicima medalje i zahvalnice. Na koncu su članovi ŠRD „Zelena laguna“ sve natjecatelje počastili roštiljem te im ovim putem od srca zahvaljujemo u ime Katoličke osnovne škole u Požegi i učenika sedmih razreda.