Blagoslovom započela s radom nova učionica bez zidova

Katolička osnovna škola u Požegi izgradila je sjenicu prije 10 godina, u namjeri da učenici i nastavnici koriste istu u razne sportske, duhovne, obrazovne aktivnosti. Zbog vlage koja je zahvatila drveni dio građe, sjenica je izgubila tu namjenu. Prije dvije godine prijavili smo našu „učionicu bez zidova“ na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova europske unije kroz program Ulaganja u zajednicu. Kroz taj smo projekt sjenicu rekonstruirali, a krajem prošle školske godine Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je javni poziv za dostavu prijedloga projekata za Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Na javni poziv zajedno su se javile naša Katolička osnovna škola u Požegi i Katolički školski centar “Petar Barbarić” iz Travnika zanimljivim projektom “Sportom do zdravlja, tehnikom do zajedništva”. I ovaj je projekt, također odobren, a dobivenim sredstvima Travničani će izgraditi sportsko igralište, dok smo mi opremili učionicu bez zidova u moderni kabinet tehničke kulture s najsuvremenijom opremom.

Prigodom završetka realizacije projekta, u petak, 20. listopada, održan je svečani blagoslov nove učionice, a isti je predvodio vlč. Matej Filipović, vjeroučitelj u našoj Školi. Na blagoslovu su sudjelovali i predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević, ravnatelj Frano Barišić, učiteljica tehničke kulture Ivana Đokić, Robert Martin i Ivan Josipović iz izdavačke kuće Alfa te dragi gosti iz Travnika pod vodstvom ekonoma i ravnatelja sjemeništa pri KŠC “Petar Barbarić”, vlč. Josipa Dedića.

Nakon blagoslova upriličena je i prva radionica u kojoj su naši učenici, u zajedništvu s učenicima iz travničkog KŠC-a, a pod vodstvom Đuke Pelcla, predsjednika Zajednice tehničke kulture grada Požege, izrađivali simbolične privjeske s nazivom naših dviju škola te nazivom projekta.