Mladi čuvari prirode

Tijekom prošle školske godine učenici sadašnjeg sedmog razreda pod vodstvom učiteljice Mirne Puđa uključili su se u projekt „Mladi čuvari prirode“. Cilj projekta je osposobljavanje i potvrđivanje mladih čuvara prirode u Požeško-slavonskoj županiji. Učenici su tijekom trajanja projekta imali priliku saznati više o zaštićenim područjima naše županije, kako se orijentirati u prirodi, što je bioraznolikost i kako je očuvati.

Po završetku projektnih aktivnosti održana je 20.10.2023. promocija najuspješnijih čuvara prirode na Sovskom jezeru. Pod vodstvom učiteljice prirode i biologije Kristine Cvjetojević, našu su Školu predstavljali Leona Matković, Jakov Brus Škrljac, Luka Višaticki i Lana Ciganović. Na Sovskom jezeru učenici su uz stručno vodstvo obišli poučnu stazu i osvojili 2.mjesto u zabavnom kvizu znanja u prirodi. Za sudjelovanje na kvizu učenici su nagrađeni prigodnim darovima i zahvalnicom.

Mladim čuvarima prirode čestitamo na uloženom trudu i radu, a Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenih područja Požeško – slavonske županije zahvaljujemo na suradnji i odličnoj organizaciji.