Nacionalni susret učitelja i drugih odgojno – obrazovnih djelatnika u Novskoj

U četvrtak, 9. studenoga 2023. godine, održan je Nacionalni susret učitelja u okviru projekta „Ready-STEM-Grow“ u Poslovnom inkubatoru PISMO 2 u Novskoj. Program, kojega je vodila naša psihologinja Ana Matković, otvorio je zbor Katoličke osnovne škole iz Požege pod ravnanjem prof. Dore Knežević i uz klavirsku pratnju Margarete Jakobović.

Potom su uslijedili pozdravni govori ravnatelja Katoličke osnovne škole u Novskoj Krunoslava Jurakovića, zamjenik gradonačelnice Siniša Kesić, ravnateljice Uprave za odgoj i obrazovanje Vesne Šerepac te požeškog biskupa Antuna Škvorčevića. Program se nastavio zborom roditelja učenika Katoličke osnovne škole u Virovitici. Voditeljica projekta, Mara Stipić Bagarić, ukratko je predstavila projekt „Ready STEM Grow“ s kojim je obuhvatila sve što je ostvareno do sada. Ravnatelji Katoličkih osnovnih škola iz Požege, Virovitice i Novske predstavili su svoje škole i ukazali na ostvarene rezultate kroz projekt naglašavajući ujedno jedinstvenost svake škole ponaosob.

Program se nastavio sudjelovanjem zbora Katoličke osnovne škole iz Novske nakon čega je uslijedila panel rasprava – okrugli stol „Obrazovanje za budućnost“ na kojem su sudjelovali Marijan Pavelić, komunikolog, povjerenik za pastoral mladih Požeške biskupije, Vesna Šerepac, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje, Josip Blagojević učitelj matematike Katoličke osnovne škole u Požegi te Ivana Ećimović učiteljica kemije u Katoličkoj osnovnoj u Novskoj. Nakon okrugog stola nastupili su učenici Katoličke osnovne škole u Novskoj koji su izveli glazbenu točku.

Završnu i zaključnu riječ izrekao je predstojnik Ureda za katoličke škole Požeške biskupije, Ivica Žuljević. Uslijedio je zajednički ručak te posjet parku prirode Lonjskom polju. Sam program obuhvatio je veliki broj predstavnika osnovnih i srednjih škola s područja županija iz cijele Hrvatske.