NACIONALNI TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA

I ove godine je u našoj školi obilježen nacionalni Tjedan školskog doručka koji je pokrenut s ciljem podizanja svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.

Četvrti nacionalni tjedan školskog doručka proveden je u tjednu od 16. do 20. listopada 2023. godine s istraživačko-edukativnom temom „Zagonetni jelovnik“.

Učenici i učitelji razredne i predmetne nastave s radošću su se odazvali ovogodišnjoj proslavi Tjedna školskog doručka sudjelujući kroz različite aktivnosti u osmišljavanju i pripremi zdravih jelovnika za učenike naše škole.

Učenici razredne nastave sa svojim učiteljicama su na zabavan i edukativan način osmislili i pripremili hranjiva i ukusna jela u svojim učionicama. Na „Zagonetnom jelovniku“ mogli su se pronaći šareni tanjuri (1.a i 1.b), školska pita (2.a i 2.b), proteini na kruhu (3.a i 3.b) te Popajev doručak (4.a i 4.b).

Na međunarodni dan kuhara, 20. listopada, naše vrijedne kuharice su pripremile zapečeno iznenađenje za sve učenike naše škole. Tom prigodom smo im zahvalili što svakoga dana pripremaju i poslužuju zdrave obroke te im čestitali njihov dan.

Učenici predmetne nastave svakoga su dana, po skupinama, nakon pojedenog doručka morali prepoznati sastojke „Zagonetnog jelovnika“ koji se nalazio ispred njih, a za koji su bile zadužene kuharice. Skupina koja bi pogodila najviše “tajnih” sastojaka sutradan je za to bila prigodno nagrađena.

Za učenike sedmih i osmih razreda, Kristina Cvjetojević, mag. nutr., održala je radionice o zdravoj prehrani na kojima su učenici mogli naučiti kako odabirom pravilnih namirnica poboljšati svoje prehrambene navike.

Učenici su u Tjednu školskog doručka uživali u brojnim aktivnostima i zdravim zalogajima.