Terenska nastava osmaša u Zagreb

Dana 14. studenoga 2023., učenici osmih razreda bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Prvo su posjetili Hrvatski sabor u kojemu ih je stručno vodstvo provelo zgradom i dvoranom za novinare ispred koje se nalazi replika Bašćanske ploče. Prošli su i prostorijom za sastanke u kojoj se nalaze portreti svih dosadašnjih predsjednika Sabora. Nakon obilaska, učenici su prolazeći gradom zastali na Kamenitim vratima i ondje se pomolili Majci Božjoj od Kamenitih vrata koja je ujedno i zaštitnica grada Zagreba.

Uslijedio je odlazak u Zvjezdarnicu Zagreb gdje ih je dočekao mr.sc. Ivan Romštajn, podrijetlom iz Požege, te im približio značenje Sunčeva sustava – njegovih planeta i drugih nebeskih tijela, a učenici su imali priliku opažati teleskopom iako je bilo oblačno vrijeme. Uslijedio je najslađi dio terenske nastave – posjet Muzeju čokolade. Ondje su učenike dočekali simpatični voditelji te im podijelili ulaznice, točnije degustacijske kutije u kojima se nalazi devet vrsta čokolade. Prolazeći prostorijama Muzeja, učenici su degustirali svaku čokoladu iz degustacijske kutije i pritom naučili nešto novo.

Terenska nastava završila je ručkom i slobodnim vremenom u Arena centru, a zatim su uz Božji blagoslov sretno stigli u Požegu. S učenicima su na terenskoj nastavi bile učiteljice Davorka Olić Mikić, Martina Čolak i Valentina Paulić.