Tribinom za roditelje i Adventom u KOŠ-u započeli s obilježavanjem 15. obljetnice Škole

U utorak, 12. prosinca održan je zanimljiv susret za roditelje i obitelji učenika Katoličke osnovne škole u Požegi, koji je organiziran prigodom obilježavanja 15. obljetnice od osnutka iste. Prvi dio programa održan je u Dvorani sv. Terezije Avilske gdje je nakon glazbene točke naše učenice Lucije Šeremet i njezinih roditelja, sve prisutne pozdravio školski duhovnik vlč. Matej Filipović koji je ukratko progovorio o značenju adventa.

Program je nastavljen svjedočenjem gospođe Morvaj, gospođe Boban i gospodina Bogadija, sve redom roditelja naših učenika prve i druge generacije. Pod vodstvom naše psihologinje Ane Matković, kroz razgovor s roditeljima, održana svojevrsna retrospektiva rada Katoličke osnovne škole kroz koju se se mogle vidjeti sve posebnosti naše Škole. Nakon svjedočenja uslijedila je još jedna glazbena točka obitelji Šeremet.

Drugi dio programa bilo je predavanje za roditelje koje je održala stručnjakinja u području školske pedagogije doc.dr.sc. Snježana Malbaša koja je progovorila o različitim perspektivama i gledištima na odgoj, izazovima odgoja djece u današnje vrijeme te o nekim novim društvenim trendovima i istraživanjima.

Nakon završetka vrlo jezgrovitog i zanimljivog predavanja, glazbenom se točkom predstavila naša učenica Iva Kovačević koja je izvela poznatu duhovnu pjesmu Ti dižeš me (You raise me up), uz klavirsku pratnju svoga oca Alena.

Potom se prisutnima obratio ravnatelj Škole prof. Franmo Barišić koji je zahvalio svima koji su zaslužni za realizaciju ovoga zanimljivog susreta te pozvao sve prisutne na nastavak druženja u dvorištu Škole gdje su učenici organizirali Advent u KOŠ-u.

Naime svaki je razred predmetne nastave imao svoj štand na kojemu je posluživao hranu i tople napitke. Petaši su bili zaduženi za čajeve, šestaši su posluživali slatke vafle, sedmaši su prisutne krijepili toplim kakaom, dok su osmaši hranili prisutne slasnim hot-dogovima. Djeca, roditelji i učitelji tako su zajedno uživali u blagdanskom ozračju uz zvuke božićne glazbe i mirise spomenutih delicija.