Božićna priredba o 15. obljetnici Škole

Božićna priredba učenika Katoličke osnovne škole održana je u utorak, 19. prosinca 2023. u Dvorani svete Terezije Avilske. Zanimljiv i svečani program započeo je prigodnom pjesmom velikog pjevačkog školskog zbora pod dirigentskom palicom prof. Dore Knežević, uz pratnju tamburaškog orkestra požeške Glazbene škole i naše bivše učenice Margarete Jakobović na flauti.

Nakon zbora sve prisutne pozdravili su voditelji programa Šimun Sadilek i Dunja Akšamović te najavili sljedeću točku programa – scensko recitatorski nastup učenika 3. b razreda, koji su pod mentorstvom učiteljice Josipe Petriška Farkaš prisutnima izrekli što za njih i njihove obitelji znači Božić i kako ga oni slave.

Nakon 3.b razreda, učenici 3.a nagrađeni su gromoglasnim pljeskom za svoju plesnu točku. Oni su na poznatu božićnu pjesmu Rockin’ Around The Christmas Tree izveli zanimljivu koreografiju koju su uvježbali sa svojom učiteljicom Anitom Rašić.

Središnji dio priredbe bio je igrokaz Božićna priča – uprizorenje Isusova svetoga porođenja. Božićnu priču odigrali su učenici četvrtih razreda koje su pripremile učiteljice Ivana Mršić i Marija Prpić. Kroz razgovor unučića i bake saznajemo što se sve događalo od anđelova navještenja, preko svete noći sve do pohoda trojice mudraca. Kroz cijeli igrokaz ispreplitala se i pjesma velikog zbora.

Kraj programa bio je rezerviran za mali školski zbor koji je, uz pratnju već spomenutih tamburaša, izveo splet tradicionalnih božićnih pjesama. Tako je publika mogla uživati u zvucima tambure i dječjim glasićima koji izvode Tihu noć, Veselje ti navješćuje, U to vrijeme godišta, Radujte se narodi i dr.

Na samom koncu prisutnima se obratio ravnatelj Frano Barišić koji je pozdravio sve prisutne napose predstojnika Ureda za katoličke škole i biskupovog poslanika preč. Ivicu Žuljevića, potom ravnatelja Glazbene škole g. Alena Kovačevića, sve roditelje, djedove bake, učenike i djelatnike.

Najprije je zahvalio Glazbenoj školi na čelu s ravnateljem Kovačevićem za suradnju u pripremi i izvođenju priredbe. Potom je zahvalio učiteljicama koje su osmislile priredbu i uvježbale učenike, zatim učiteljicama produženoga boravka koje su uredile predvorje i pozornicu te svim ostalim djelatnicima koji su sudjelovali u realizaciji predstave. Zahvalio je učenicima što su nam i ove godine prekrasnom priredbom učinili Božić svečanijim i ljepšim te roditeljima na suradnji i povjerenju koje nam neprestano iskazuju.

Program je završio kako je i započeo – tamburašima i malim zborom te svečanim božićnim napjevom “Narodi nam se Kralj nebeski”.