I ove godine odlični na LiDraNu

U petak, ​1. ožujka 2024., u OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici održana je Županijska smotra LiDraNo na kojoj su se, uz novinare i glumce, predstavili i članovi Literarno-recitatorske skupine naše Škole pod mentorstvom prof. hrvatskog jezika i književnosti Romane Thur. ​Učenik Mihael Petričević predstavio se pjesmom Gdje je snijeg?, Nika Bunjevac pjesmom Vjetar, a Klara Ferić pjesmom Ugašena lampa. Povjerenstvo za literarni izraz pohvalilo je učenike za kreativno pisanje potaknuvši ih da svoj dar i nadalje razvijaju.

​Učenici 3. razreda Šimun Bošnjak, Denis Egner, Mislav Krip i Luka Marić predstavili su igrokaz Družina junaka u skupnom dramskom izrazu za koji su primili velike pohvale od državnog izbornika Marija Kovača. Učenike je uvježbala i igrokaz napisala učiteljica Anita Rašić.

Na smotri LiDraNo u novinarskoj kategoriji uspješno je predstavljen i naš školski list Emanuel koji već godinama izlazi pod mentorstvom prof. Vjekoslava Marića. List je pred povjerenstvom prezentirala učenica 6.a razreda Nika Marić, koja je i glavna urednica lista. Povjerenstvo je i ove godine pohvalilo naš list i predložilo ga za državnu razinu.

Čestitke svim našim učenicima koji su ove godine lijepo predstavili našu Školu, kao i njihovim mentorima.