Sudjelovali na formacijskom susretu djelatnika katoličkih škola Republike Hrvatske

Nacionalni ured za katoličke škole Hrvatske biskupske konferencije organizirao je stručno usavršavanje za djelatnike katoličkih škola na temu “Cjeloviti razvoj osobe”. Stručni skup održan je 2. ožujka u prostorima Središnje nadbiskupijske i fakultetske knjižnice Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. Na skupu su sudjelovali djelatnici katoličkih škola iz Slavonskog Broda, Osijeka, Požege, Virovitice, Novske, Varaždina i Zagreba.

Nakon pozdravnih riječi predstojnika Ureda za katoličke škole preč. Ivice Žuljevića i v.d. dekana KBF-a preč. Ivice Pažina, uslijedila su dva predavanja. Prvo je izv. prof. dr. sc. vlč. Boris Vulić održao uvodno predavanje motivirajućeg naslova „Cilj rasta osobe je svetost“. Potom je ravnateljica Katoličke osnovne škole u Šibeniku, č.s. Mandica Starčević održala predavanje na temu „Suradnja unutar školskog kolektiva“.

Središnji dio susreta bilo je misno slavlje u đakovačkoj Katedrali, koje je predvodio preč. Ivica Pažin, a koncelebrirali su preč. Ivica Žuljević, o. Vinko Mamić te drugi svećenici koji su u službi ravnatelja, vjeroučitelja ili duhovnika u katoličkim školama.

Nakon stanke za okrijepu poslijepodnevni dio skupa nastavljen je primjerima dobre prakse unutar kojih su naša psihologinja Ana Matković i učiteljica razredne nastave Barbara Drežnjak predstavile naš školski projekt (Za)volimo čitanje. Navedeni projekt ima za cilj poticanje i jačanje čitalačkih i pripovjednih sposobnosti, koje utječu ne samo na razvoj kognitivnih sposobnosti nego i na razvoj cjelovite osobe. Svim predstavljenim projektnim aktivnostima radilo se na podizanju svijesti učenika o važnosti učestalog čitanja kvalitetnih tekstova, osobito obrazovnog, psihološkog i duhovnog karaktera.

Skup je završen druženjem po aktivima te zajedničkom molitvom.