I sportom proslavili Dan škole

Na Dan škole, 19. ožujka, nakon prigodnog programa i kviza u Dvorani sv. Terezije Avilske kao i radionica sa slagalicama provedenih u školi, svi učenici, veliki i mali, uputili su se u Sportsku dvoranu „Tomislav Pirc“ gdje su bile organizirane sportske igre pod vodstvom profesora Marka Vujnovića.

Na početku je sve skupa pozdravio ravnatelj Frano Barišić još jednom čestitavši dan škole i poželjevši svima sreću u igrama uz napomenu da je važno sudjelovati. Potom je profesor Marko objasnio koja su pravila uz napomenu da će razredi biti pomiješani kako bi još više učvrstili svoja međurazredna prijateljstva, a rezultat stavili u drugi plan.

Prva kategorija u kojoj su se učenici natjecali bilo je trčanje, a u ovoj su kategoriji sudjelovali svi učenici. Druga kategorija bila je povlačenje užeta, a ovdje su ekipe bile sastavljene od deset učenika (5dječaka i 5 djevojčica). Potom je uslijedilo natjecanje u skokovima u vreći, a zatim i nošenje loptice u improviziranoj žlici. Posljednja disciplina bila je tzv. tačkanje gdje jedan učenik drugoga drži za noge dok potonji hoda na rukama.

Igre su završene zajedničkom fotografijom uz radost, smijeh i veselje naših malih i velikih učenika.