Prigodnim programom, kvizom i radionicom slagalica obilježili Dan škole

Na sam spomendan sv. Josipa i Dan Katoličke osnovne škole u Požegi, 19. ožujka 2024., u Dvorani sv. Terezije Avilske održan je prigodni program za više razrede prigodom Dana škole. Na početku je vjeroučitelj i duhovnik vlč. Matej Filipović predvodio molitvu sv. Josipu koju je napisao papa Franjo. Potom se prisutnima obratio ravnatelj Frano Barišić uz prigodne pozdrave i čestitku za Dan škole.

Profesorica Valentina Paulić održala je predavanje na temu “Identitet Katoličke osnovne škole u Požegi” u kojemu je učenicima pojasnila značenje logotipa Škole te je progovorila i o sv. Josipu, zaštitniku Škole. Nakon toga je učenicima pušten videouradak kojega je pripremila profesorica Davorka Olić Mikić, a u kojemu se spominju sva prva, druga i treća mjesta naših učenika na županijskim natjecanjima, a također i sudjelovanja naših učenika na državnim natjecanjima bez obzira na plasman tijekom 15 godina postojanja Škole.

Središnji dio programa bio je Kviz za učenike viših razreda kojim je moderirao profesor Tomislav Miličević, a koga su pripremili profesori Davorka Olić Mikić, Valentina Paulić, Matej Filipović i Vjekoslav Marić. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade koje je sponzorirala Pizzeria Mama Mia kojoj ovim putem iskreno zahvaljujemo. Prvo su mjesto zauzeli učenici 6.a razreda, drugi su bili učenici 7.b, a treći učenici 6.b razreda.

Na koncu su učenici 3.a razreda za prisutne izveli igrokaz “Družina junaka” kojim su se predstavili i na ovogodišnjoj smotri LiDraNo, a za koji ih je pripremila njihova učiteljica Anita Rašić.

U isto vrijeme u prostorijama Škole odvijale su se zanimljive radionice slaganja slagalica, tzv. puzzla, za učenike nižih razreda. Prigodno izrađene slagalice, upravo za Dan škole, s motivima zgrade Škole, zgrade Biskupije, Katedrale, biskupa Antuna, biskupovog grba, crkve sv. Lovre, sv. Josipa i logotipa Škole, bile su veliki izazov kojemu su naši vrijedni, mali učenici pristupili krajnje ozbiljno. Oni se nisu predavali do samoga kraja te su, uz pomoć svojih učiteljica, uspjeli posložiti sve do posljednje slagalice, a rezultati su izloženi na panoima u hodniku Škole.