Otvorena izložba “Mojoj Požegi”

U Galeriji svjetlosti Gradske knjižnice Požega 20. ožujka 2024. godine otvorena je likovna izložba “Mojoj Požegi” koju su pripremili učenici 4.b razreda i učiteljica Ivana Mršić. Proteklih mjesec dana učenici su marljivo radili pripremajući svoju prvu likovnu izložbu povodom Dana grada Požege.

Poseban govor i otvorenje same izložbe pripalo je Luki Kovačeviću, predsjedniku razreda koji se odlično snašao u svojoj ulozi. Stihove Dobriše Cesarića i Ane Neferović izveli su Franka Obućina, Ema Pandžić, Gabrijela Peršić, Iskon Paulić, Noemi Kracl, Ana Paun i Tena Tomašević. Djelić Cirakijeva epa “Jankovo ljetovanje” upriličio je profesor Miroslav Paulić, dok je učiteljica Anita Rašić pročitala Peićeve retke o slavonskoj Ateni.

Kroz čitav program prožimali su se različiti zvuci instrumenata. Sam program otvorio je Lovro Letinić na gitari. Na harmonici su se predstavili Jakov Rašić i Ivan Romić, na violini Marija Popović i Petra Barišić na rogu. Veliko mnoštvo okupljeno na ovom događaju uživalo je u zajedničkom druženju koje je uslijedilo.

Izložba “Mojoj Požegi” bit će izložena za javnost do kraja ožujka u Dvorani mudrosti Gradske knjižnice Požega.