Tradiocionalni križni put učenika i djelatnika

Preko 300 učenika Katoličke osnovne škole u Požegi, predvođeni ravnateljem prof. Franom Barišićem i svojim učiteljima, uputilo se posljednjeg dana prije proljetnih praznika, 27. ožujka, na požešku Kalvariju. Ondje su sudjelovali na pobožnosti križnoga puta kojega je predvodio vjeroučitelj i školski duhovnik vlč. Matej Filipović, a molitve su čitali učenici viših razreda, dok je pjevanje animirao školski zbor pod vodstvom prof. Ljube Šolić.

Na samom početku pobožnosti vlč. Filipović pozvao je prisutne na sabranost kako bi dostojno odali Isusu čast i slavu za muku koju je pretrpio radi nas, ali mu i zahvalili za svaki dar kojim nas neprestano blagoslivlja. .

Na koncu križnoga puta vlč. Filipović zahvalio je svima na sudjelovanju u pobožnosti te sve pozvao da sudjeluju i u misnim slavljima i obredima svetog vazmenog trodnevlja. Nakon toga se prisutnima obratio i ravnatelj Barišić koji je čestitao svima najveći kršćanski blagdan – Uskrs te poželio svima da se odmore kako bi skupili snage za dobre rezultate na kraju nastavne godine.