Održan 7. Festival matematike

U utorak, 18. lipnja, u našoj je Školi održan 7. Festival matematike u Požegi pod nazivom Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike. Ukupno preko 200 učenika iz 6 različitih županija natjecalo se u znanju iz matematike u 4 pojedinačne i 2 ekipne kategorije. Posebno izdvajamo škole iz Slavonskog Broda, Osijeka, Bjelovara, Rokovaca i Andrijaševaca koji su po prvi puta sudjelovali na Festivalu.

Od naših učenika pojavljujemo Ivana Jurića koji je osvojio 1.mjesto u kategoriji petih razreda. Osim toga, za učenike je organizirano i mnogo drugih zanimljivih sadržaja. Radionice za učenike vodili su ravnatelj Frano Barišić i učiteljice Zrinka Bešlić i Ivana Đokić. Za učenike je organizirana projekcija filma, kao i doručak i ručak.

Mentori su imali edukaciju, a potom edukativno turistički sadržaj tijekom kojeg su posjetili Muzej bećarca u Pleternici i prostore vinarije Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi. U organizaciji su sudjelovali svi djelatnici škole koje su predvodili učitelji matematike Martina Čolak i Josip Blagojević.