16. generacija učenika prvi put sjela u svoje školske klupe

U ponedjeljak, 9. rujna 2024. godine započela je nova nastavna godina. U Školu se vratilo nešto manje od 300 starih učenika, a Katolička osnovna škola u Požegi ove je godine upisala u prve 41 novog đaka prvaka. Njih je u zajedništvu s učiteljima srdačno na ulazu u Školu dočekao i pozdravio ravnatelj prof. Frano Barišić nakon čega je upriličen i svečani program u školskoj blagovaonici, na kojemu je bio prisutan i požeški biskup Ivo Martinović.

Program je započeo prigodnom pjesmom koju je pod ravnanjem prof. Dore Knežević izveo školski zbor. Potom je uslijedilo nekoliko isto tako prigodnih igrokaza i recitacija koje su izveli sada već veliki učenici drugih razreda koje su pripremile njihove učiteljice Martina Čerti i Lucija Perković.

Zatim se prisutnima obratio ravnatelj Škole prof. Frano Barišić koji je zahvalio roditeljima na povjerenju iskazanom upisavši djecu upravo u Katoličku osnovnu školu. U uvodu je pripremio nekoliko pitalica za đake prvake, na koje su oni spretno odgovarali, ali je naposljetku naglasio da se u našoj Školi, osim znanju, velika važnost daje vrlinama i duhovnosti.

Na koncu se prisutnima obratio i preuzvišeni biskup Ivo Martinović kojemu je ovo bio prvi službeni posjet našoj Školi. Zamolio je da dignu ruke svi koji znaju moliti “Oče naš”, “Zdravo, Marijo” i “Slava Ocu”, a kako su ruke digli samo đaci prvaci, biskup se našalio kako to znači da njihovi roditelji onda ne znaju te molitve i da ih upravo oni moraju to naučiti. Na koncu je pozvao sve prisutne da zajedno izmole Molitvu Gospodnju te je svima poželio sretno i blagoslovljeno na njihovu školskom putu.

Po završetku programa pedagoginja Draženka Rotim izrekla je roditeljima nekoliko važnijih tehničkih informacija, a učiteljice Barbara Drežnjak i Ivana Mršić te učitelji iz produženog boravka Monika Zaočević i Željko Čolić prozvali su učenike i poveli ih u svoje razrede.

Svojim starim i novim učenicima djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi žele blagoslovljenu i uspješnu novu školsku godinu!