PREVENTIVNI PROGRAM – VRLINAMA DO ZDRAVOG RAZVOJA UČENIKA

U organizaciji Nacionalnog ureda za katoličke škole pri HBK održan je 13. rujna 2024. sastanak radne skupine za Projekt pod nazivom “Vrlinama do zdravog razvoja učenika”. Članove radne skupine čine predstavnici iz deset katoličkih osnovnih i srednjih škola u RH koji će tijekom 2024./2025. školske godine pripremiti radne materijale.

Na sastanku je sudjelovala i naša školska psihologinja Ana Matković, voditeljica Projekta, koja je prezentirala timu aktivnosti preventivnog projekta i dinamiku provedbe. U radnom dijelu sastanka dogovorena su zaduženja i mjesečne aktivnosti, koje će pomoći u realizaciji osnovnog cilja projekta: jačanje duhovnih kompetencija produbljivanjem i osnaživanjem vrlina kod učenika, roditelja i učitelja.

Zaključeno je da će projekt započeti s provedbom tijekom listopada u katoličkim osnovnim i srednjim školama. Svojim aktivnim sudjelovanjem, dijeljenjem iskustava i predlaganjem ideja i smjernica prisutni djelatnici katoličkih škola iz cijele Hrvatske doprinijeli se kvaliteti preventivnog projekta. Vjerujemo kako će se nastojanjima i provedbom samog projekta doprinijeti odgoju karaktera te prenošenju trajnih općeljudskih i kršćanskih vrijednosti. Pomažući učeniku da se razvije na socijalnom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom planu pružamo mu mogućnost da postane uspješan kako u školi tako i u životu, što će utjecati na njegovo samopouzdanje, razinu unutarnjeg zadovoljstva, međuljudske odnose te mentalno i duhovno zdravlje.