“Kutiju dobrote” zamijenila vrećica

Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavamo svake godine s ciljem osvješćivanja učenika za sve što nam je dano, ali i za ljude u potrebi, koji nemaju ni osnovne namirnice. Tako posljednje četiri godine, u suradnji s Caritasom Požeške biskupije, provodimo projekt prikupljanja namirnica pod nazivom “Kutija dobrote”. Proteklih godina su te kutije znale biti toliko pune da su se često raspadale pa je iz praktičnih razloga ove godine kutiju zamijenila vrećica.

Učenici i njihovi roditelji poklonili su i ove godine namirnice koje su neophodne za pripravu kruha te su ih donosili u Školu. U vrećicama su se našli i čajevi, šećer, ulje i drugi proizvodi. Djelatnici Caritasa preuzeli su vrećice u srijedu, 23. listopada, a proizvode će proslijediti obiteljima koje žive u neimaštini.

Osim potrebitih, ovim projektom pomažemo i našim učenicima. U njima budimo duhovnu i karitativnu dimenziju te ih potičemo da ljubav prema drugome pokazuju sitnicama od kojih se sami odriču. Naši su učenici ovaj mjesec jačali vrlinu brižnosti, a ovim su je pokazali i na djelu po uzoru na Isusa koji nas poziva da ljubimo jedni druge.