Poštujte naše znakove!

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove!“ koju policija provodi od 1995. godine, Katoličku osnovnu školu u Požegi posjetili su u srijedu, 12. rujna, kontakt policajci PP Požega, gospoda Željko Drašković, Josip Šipura i Ivan Puljašević. Oni su učenicima prvih razreda na jedan jednostavan i zanimljiv način prikazali što ih sve čeka na putu od kuće do škole i nazad, te su ih posebno upozorili na opasnosti koje ih ondje čekaju.

-Kako je već svima zasigurno poznato, ovom se akcijom želi zaštititi najugroženiju skupinu sudionika u prometu – djecu, ali i odrasle, prvenstveno vozače raznih prometala- istaknuo je na početku policajac Drašković. Potom je objasnio zašto djeca najčešće stradavaju u prometu te je zamolio djecu da se na putu do škole i nazad do kuće ponašaju odgovorno, da ne reagiraju impulzivno te da se na putu ne igraju.

Na koncu je policajac Puljašević djeci objasnio osnovna pravila ponašanja u prometu, kao npr. kako se prelazi preko ceste, te ih zamolio za puno opreza da ne bi došlo do nekakvih neželjenih posljedica, a kako bi bili što bolje primjećeni u prometi, svi su na poklon dobili reflektirajuću kabanicu.