Pegaz je krenuo

Školska planinarska sekcija ”Pegaz” je u nedjelju 4.11.2018. imala svoj prvi zajedniči izlet sa učenicima i roditeljima Katoličke osnovne škole u Požegi i požeške Katoličke gimnazije. Zanimljiv i poučan pohod planinarenjem započeo je okupljanjem i misom u crkvi sv. Lovre u 10 h koju je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Nakon mise uputili smo se u Veliku gdje smo se u drugoj točki okupljanja sastali kod crkve sv. Augustina. Okupili smo se u velikom broju te zajedno krenuli autima do starog kamenoloma gdje smo aute i ostavili. U organizaciji planinarske sekcije ”Pegaz” izlet su vodili ravnatelj naše Škole prof. Frano Barišić i učiteljica Josipa Petriška. Oko 12h pješice smo se uputili preko Duboke do Trišnjice. Na putu smo radili kraće pauze. Na Trišnjicu (640 m) smo stigli oko 13:30h i s veseljem ugledali veliku ljuljačku. U slobodnom vremenu za okrijepu i druženje uživali smo u ljuljanju i prirodnim ljepotama Papuka, a nekima je bilo posebno drago, kako su to djeca s radošću nazvala, ‘kupanje’ u lišću. Nakon igre uslijedilo je poučno vezanje čvorova na užetu.

Oko 15h smo se laganim hodom uputili do starog kamenoloma gdje smo se svi pozdravili i sa osmijehom na licima uputili svojim kućama. Radujemo se novom zajedničkom izletu.
(Tekst i foto: Josipa Petriška)