Sudjelovali na Zimskoj školi fizike

U subotu, 2. ožujka drugu godinu za redom požeška Katolička gimnazija bila je domaćin Zimske škole fizike koju je organizirala zajedno sa Županijskim stručnim vijećem učitelja i nastavnika fizike Požeško-slavonske županije, uz podršku Županije i Agencije za odgoj i obrazovanje podružnice Osijek. Tri radionice za osnovnu i tri za srednju školu osmislili su članovi Županijskog vijeća.

Na ovogodišnjoj Zimskoj školi fizike sudjelovalo je stotinjak učenika osnovnih i srednjih škola iz naše županije. S naše škole su sudjelovali sljedeći učenici: Adam Marjanović 8.a, Dominik Marcelja 8.a, Terezija Tomić 7.a, Mia Pačarek 7.a, Nika Gogić 7.a i Matej Raljević 7.a.

Antun Dokoza i Marko Svjetličić na temu Rješavanje problema u fizici, zatim Aleksandar Patajac i Krešo Hamžik Praktični zadatci s natjecanja te profesori Ivan Šarić i profesorica Nataša Mikuš s temom Kahoot u nastavi fizike. Radionice za srednjoškolce vodili su gosti iz Osijeka i jedan predavača s našeg Požeškog veleučilišta. Radionicu Kako boje upijaju svijetlost vodila je doktorica znanosti Maja Varga Pajtler uz pomoć svojih studenata. Drugu radionicu vodili au profesori Ivica Marinović i Dragutin Kovačević sa susjedne gimnazije, a tema njihove radionice bila je Izučavanje rotacije krutog tijela, dok je treću radionicu vodio doktor znanosti Kristian Đokić pod nazivom Što je to internet of things.