Reci NE ovisnostima

Dana 6. ožujka 2019, na Čistu srijedu, učenici od petih do osmih razreda prezentirali su svoje uratke u sklopu Mini projekta škole „ Reci NE ovisnostima.“ Za njega su se pripremali istražujući i učeći uz pomoć svojih razrednika, a povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti ( od 15. studenoga do 15. prosinca ).

Stručna služba Škole potaknula je učenike na aktivno promišljanje o štetnosti ovisnosti te su oni na zanimljiv, poučan i duhovit način izložili spoznaje do kojih su došli. Tako su putem plakata, prezentacija i filmova ( u kojima su sami odglumili tipične životne situacije ) poslali snažnu poruku svojim vršnjacima kako se oduprijeti svakodnevnim iskušenjima. Na početku ovog korizmenog vremena posvijestila im se važnost odupiranja grijehu ovisnosti i navezanosti koji ograničavaju slobodu duha i tijela.

Učenici su predstavili sljedeće ovisnosti: alkoholizam, ovisnost o cigaretama, ovisnost o drogama, ovisnost o kockanju i klađenju, ovisnost o hrani, ovisnost o kupovini te ovisnost o internetu i video igrama. Neki učenici su se osobito istaknuli načinom prezentiranja i svojim zabavnim video uradcima i nadamo se, potaknuli svoje vršnjake na donošenje pravih životnih odluka.