Hodočašće sv. Josipu u Karlovac

Roditelji, učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Požegi, prigodom desete obljetnice Škole, hodočastili u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac. Hodočašće zaštitniku Škole održano je u subotu, 9. ožujka, a započelo je upoznavanjem Svetišta koje je vodio njegov rektor mons. Antun Sente.

Po završetku upoznavanja uslijedila je krunica sv. Josipu, prilika za svetu ispovijed i, kao vrhunac hodočašća, sveta misa na kojoj se molilo za mnoge nakane, a posebno za Školu i one koji istu čine, napose djecu.

Nakon svete mise uslijedilo je vrijeme za okrijepu i zajednički ručak, a potom je valjalo potrošiti unešene kalorije pa su se hodočasnici popeli u prekrasni, karlovački stari grad Dubovac gdje su uživali u ljepotama dvorca koji je ime dobio po hrastovoj šumi koja ga je nekada okruživala.

Na koncu, prije povratka kući, naši su hodočasnici posjetili i najveći slatkovodni akvarij Aquatika koji se, također nalazi u Karlovcu. Zahvalni sv. Josipu na Školi i zajednici koja čini istu, ali i na svim drugim dobrima, putnici su stigli sretno svojim kućama u večernjim satima.