Na natjecanju iz vizualnih umjetnosti – LIK

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. u OŠ Mladost Jakšić održano je županijsko natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK, na kojoj nas je ove godine predstavljalo četvero učenika. LIK je natjecanje učenika iz područja likovne kulture i likovne umjetnosti te iz područja dizajna, a ove je godine kroz temu Ekologija učenike srednjih i osnovnih škola potaknula na istraživanje o okolišu i svijetu oko sebe.

U 1A kategoriji, namijenjenoj realizaciji radova za učenike osnovnih škole, kroz temu poticaj Ugrožene životinjske vrste moga kraja, u likovnoj tehnici kolaž u boji ili računalna grafika, učenici su potaknuti na uočavanje, istraživanje i izražavanje uloge ritma i dinamike boje i plohe oblikovanjem plakata te odnosa slike i teksta na plakatu u funkciji prenošenja poruke. Rezanjem, kidanjem i kombiniranjem boja i ploha ostvarili su vlastiti izričaj uvažavajući glavni likovni problem u kojemu je trebalo uvažiti kromatski kontrast boje prema boji.
Učenica osmog razreda Edita Sertić, učenica sedmog razreda Nina Milevoj te učenice šestog razreda Klara Višaticki i Ema Bakula uspješno su predstavile svoj rad. Iako nisu predložene za državnu razinu, stekle su nova poznanstva, vidjeli likovne radove drugih učenika iz naše županije te se obogatili iskustvom koje će iskoristiti iduće godine.