Svjedočenje roditelja učenika naše Škole

U utorak, 26. ožujka 2019. održana je tribina za učenike, roditelje i djelatnike na temu Svjedočenje roditelja učenika Katoličke osnovne škole u Požegi prigodom 10. obljetnice djelovanja Škole. Tribinu su činila tri djela: pjesma, duhovni nagovor te svjedočenje roditelja i učenika.

U uvodnome dijelu tribine spletom prigodnih pjesama nastupila je požeška klapa Sv. Lovro.

U prvom dijelu, nakon molitve koju je predvodio predstojnik Ureda za katoličke škole preč. Ivica Žuljević, prisutnima se duhovnim nagovorom obratio vlč. Ivan Popić, kancelar Požeške biskupije, koji je u Rimu magistrirao na temama vezanim uz obitelj i brak. Vlč. Popić je istaknuo kako je obitelj temeljna jedinica i stup društva. Govorio je o tome kakav bi brak trebao biti kako bi obitelj bila zdrava te je naglasio pravo roditelja da žele za svoje dijete najbolje u svemu pa tako i u školstvu. Upravo se tu javljaju katoličke škole koje uz obrazovanje pružaju cjelovit odgoj.

Potom su na pozornicu istupile voditeljice programa, učiteljice Ivana Mance i Ivana Mršić, a njima su se pridružili roditelji Jakovljević. Domazet, Galović i Černušak. Oni su progovorili o vjeri, molitvi i obitelji te o važnosti i veličini uloge koju u njihovim životima zauzima upravo Katolička osnovna škola u Požegi. Posebno je bio zanimljiv dio kada je gospodin Jakovljević posvjedočio o Providnosti koja se uvijek u pravo vrijeme pobrine za sve, samo treba moliti.

Prije kraja tribine bivše učenice naše Škole Petra Kordić i Tena Korov pročitale su svoje osvrte na vrijeme provedeno u Katoličkoj školi istaknuvši kako im je Škola bila druga obitelj što je sasvim i razumljivo jer kako je rekao naš prvi ravnatelj preč. Žuljević, škola nisu zgrada i zidovi, Škola smo mi.

Na koncu su briljantne voditeljice zahvalile roditeljima što su posvjedočili svoj život i odnos prema Školi, a posebne izraze zahvalnosti izrekle su pedagoginj Draženki Rotim koja je bila glavna organizatorica tribine.