Svjetski dan učitelja – nenastavni dan

Dragi učenici!
Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada od 1994. godine kada ga je proglasio UNESCO želeći ukazati na važnost Preporuke o statusu učitelja.
Obilježavanje toga dana postalo je prigoda za iznošenje postignuća i razmišljanja o načinima za borbu protiv preostalih izazova za promociju učiteljske profesije.
Živimo u vremenu u kojem su mnogi zaboravili da naši učitelji igraju veliku, ako ne i najvažniju, ulogu u našem životu i ovo je prigoda iznova podsjetiti na to. Učitelji pomažu unaprijediti znanje, razinu vještina, razviti pozitivne ljudske osobine te svoje učenike “oblikuju” u uspješne osobe u svakome pogledu. Dakle, trebali bismo se odgovornije odnositi prema učiteljima i osigurati im zasluženi status. Trebali bismo im iskazivati svoju zahvalnosti i dokazati da cijenimo njihovo, u današnje vrijeme, sve zahtjevnije zvanje. I to ne samo na Svjetski dan učitelja!
Zato, dragi učenici i roditelji u idućem tjednu darujte nastavnike, učitelje pa i ostale djelatnike naše škole lijepom riječi, pozdravom, crtežom, pjesmom, slatkišem…
U ponedjeljak 7.10. učitelji će obilježiti „Svjetski dan učitelja“ u međusobnom druženju i povezivanju, a učenici će na isti način taj dan provesti sa svojim obiteljima!!!
Pratio nas zagovor našeg nebeskog zaštitnika sv. Josipa.
Ravnatelj: Frano Barišić